sâmbătă, aprilie 13, 2024

Yani Zaharia nu are rival în ring și în afaceri! 

Cele mai Citite

Multiplul campion mondial și europea la kempo este om de afaceri la doar 21 de ani 

Multiplu campion mondial și european la kempo, Yani Zaharia și-a extins orizonturile și s-a lansat și în lumea afacerilor. El deține de aproape doi ani o sală de jocuri pe PlayStation și narghilea, care are mare succes în rândul tinerilor.  

Spune că ideea i-a venit în timpul pandemiei și că afacerea a început prin folosirea consolelor familiei.  

„Am văzut tot mai multe terase care se deschideau în timpul pandemiei și eu am vrut să fac ceva diferit, să am o idee diferită. Așa că am luat PlayStation-ul de acasă, de la fratele meu Timo și de la Yamatto și am zis haide să caut o locație să fac o sală de PlayStation” – Yani Zaharia, campion mondial kempo. 

Jocurile pe PlayStation sau pe calculator au fost mereu favoritele sportivului, care astfel a ajuns să facă o afacere din propria pasiune. Și recunoaște că, deși îi place, nu se descurcă deloc la FIFA. În schimb, e imbatabil la jocurile de luptă. 

„De când sunt mic m-am tot jucat și pe play-station și pe calculator și acum am făcut exact ce-mi place. Practic am reuși să ajung să mă joc în afacerea mea gratis. FIFA nu prea știu. Și în viața reală și în joc eu doar știu să accidentez sau să rup picioare. Mie mie îmi place să mă joc UFC. Este și gala mea și promoția mea preferată, dar și jocul meu preferat. Practic din sportul ăsta provin și sper să ajung și eu acolo să se joace alții cu caracterul meu din UFC” – Yani Zaharia, campion mondial kempo. 

Așa cum era de așteptat, numele caracterului din lumea virtuală este tot Yani Zaharia, iar în luptă el folosește combinațiile pe care pe care le aplică și în meciurile reale.  

„Îmi plac foarte mult loviturile din depărtare, cum lovea Muhammad Ali, dar îmi place să am și viteza și tenacitatea pe care o are Mike Tyson din apropiere. Pentru că așa știu că niciunui adversar nu-i va fi ușor să mă doboare, nici de la distanță, nici de aproape” – Yani Zaharia, campion mondial kempo. 

Are o narghilea unicat, care l-a costat 1.500 de euro 

În paralel cu afacerea cu console, Yani Zaharia are și o afacere înfloritoare cu narghilele. S-a îndrăgostit de ele, a ajuns să aibă 63, dar se mândrește cu un exemplar unicat, care l-a costat 1.500 de euro. 

„Cea mai scumpă și cea mai dragă este această narghilea, pe care am luat-o și am primit-o din Rusia. Nu a fost cadou, a fost foarte scumpă, pentru 1.500 de euro, dar îmi place pentru că este unicat în lume. Este unu din unu și nu mai pot fi reproduse astfel de narghilele” – Yani Zaharia, campion mondial kempo. 

Este foarte mândru de cum merge afacerea cu narghilele, pentru că, spune el, a dus-o la un alt nivel.  

„Acum vreun an jumate și am dus-o la un alt nivel, pentru că am văzut că în România erau foarte tradiționaliști oamenii în ceea ce privește narghileaua și eu m-am interesat și m-am documentat și am văzut că în Rusia se fabrică cele mai bune materiale pentru narghilele. Și astfel, de ce să nu evoluăm?” – Yani Zaharia, campion mondial kempo. 

Chiar dacă el a avut această idee de afaceri, „nașul” denumirii sălii de jocuri a fost tatăl său, Amatto Zaharia. Acesta i-a dat ideea să boteze locul Kapkana, și așa i-a rămas numele, chiar dacă Yani recunoaște că nu i-a plăcut la început.  

„Nu mi-a venit mie ideea, i-a venit tatălui meu. Eu mă gândeam la cu totul și cu totul alte nume, Diamond Games, Pallady Games, și tata a zis: <<De ce să nu pui Kapkana, că sună și bine și ei când intră practic intră într-o capcană și după nu mai ies>>. După o săptămână l-am sunat și i-am zis rămâne Kapkana că nu-mi mai iese din minte” – Yani Zaharia, campion mondial kempo. 

Când nu se antrenează, servește clienții  

În ultimii doi ani, Yani și-a împărțit timpul între antrenamente și „biroul” din sala de jocuri, acolo unde nu se dă în lături să servească la mese clienții.  

„Cu mine, suntem doi angajați. Cine poate să aibă grijă de afacerea ta dacă n-o faci tu? Adică pentru banii tăi, pentru munca ta, pentru pasiunea ta, cine poate să aibă mai multă grijă decât ai tu? Bineînțeles că îmi trebuia și mie un angajat ca să mă pot preocupa și de antrenamente în continuare și când nu am antrenamente stau eu în locație” – Yani Zaharia, campion mondial kempo. 

În ceea ce privește cariera sportivă, Yani Zaharia se pregătește pentru noi provocări. Spune că indiferent cât de multe titluri ar câștiga, motivația nu-i dispare. 

„Anul trecut am fost campion mondial, dar acum e un an nou, trebuie să lupt din nou, trebuie să mă antrenez din nou, ca să ies din nou pe prima treaptă a podiumului. Mereu găsești motivație atunci când îți place ceea ce faci. Pentru că eu când merg la antrenamente nu mă gândesc mă duc să muncesc sau să obosesc. Nu, mă duc să fac ceea ce-mi place, mă duc cu o mare plăcere în inimă și pasiunea asta sunt sigur că n-o să moară niciodată” – Yani Zaharia, campion mondial kempo. 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

Cătălin Preda a dat săriturile de pe stânci pe adrenalina de pe circuit!

Desemnat cel mai bun săritor în apă de la mare înălțime din Europa în anul 2023, românul Cătălin Preda...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img